+45 91 91 69 69
kontakt@teoritimen.dk
sikker betaling med kreditkort teoritimen.dk

Vejen tilbage til kørekortet

Vi ved hvad det betyder at få frakendt kørekortet pga. en overtrædelse af færdselsloven, for rigtig mange har stået i samme situation.
Det de fleste frygter er selvfølgelig, at dumpe teoriprøven og med god grund. For hvis man dumper mere end 2 gange og du har kørekort til flere kategorier skal du generhverve hver enkelt kategori igen.

Derfor har vi i samarbejde med kørerlærerer, udviklet teoriprøver der skal sikre dig, i at bestå teoriprøven første gang.
Vi er faktisk så sikre i vores sag, at vi garanterer, at du består teoriprøven, hvis du bestiller adgang i 90 dage, og kan bestå alle vores prøver. Hvis ikke du består, får du pengene retur.

Følg vores 6 steps til at generhverve kørekortet uden store økonomiske omkostninger.

STEP 1

Bestil adgang

For at blive klar til teoriprøverne skal du bestille adgang til Teoritimen. Vi anbefaler, at du som minimum bestiller adgang i 30 dage. 

Bestil adgang

STEP 2

Teoriprøverne

Du har fået adgang til teoriprøverne, og kan påbegynde din træning af teoriprøverne. Der er 10 teoriprøver, som du skal kunne bestå, før du er klar til Færdselsstyrelsens teoriprøve.  

STEP 3

Ansøgning borgerservice

Kontakt borgerservice i din kommune og få ansøgningen tilsendt som du sender retur efterfølgende. Her bestiller du samtidig en tid til teoriprøven (2-3 ugers ventetid).

STEP 4

Bestå alle vores teoriprøver

Du har booket tid til Færdselsstyrelsens teoriprøve og kan nu forberede dig, ved at bestå alle teoriprøverne på teoritimen. Bestå som minimum alle vores teoriprøver én gang.

STEP 5

Bestil tid hos køreskole

Vi anbefaler, at du booker en tid hos en køreskole som kan give dig et par køretimer, inden den endelige køreprøve (Køreskolen kan også bestille køreprøven for dig – Få køreskole til at kontakte dig.

STEP 6

Den kontrollerne køreprøve

Du har nu bestået teoriprøven og har haft nogle køretimer med en kørelærer – brug derfor tiden på at gennemføre “De blå Kort” som handler om bilens teknik. De tekniske spørgsmål skal du kunne til køreprøven. Du er nu klar til den kontrollerne køreprøve.  

Betinget eller ubetinget frakendelse

Uanset om det er en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet, så skal man op til en ny kontrollerende køreprøve.
Den kontrollerende køreprøve består af en teoriprøve og en praktisk køreprøve hos Færdselsstyrelsen.

Ubetinget og betinget frakendelse af kørekortet er de to former for frakendelse der findes, men der er forskellige krav til begge, og hvordan du generhverver dit kørekort.

Du kan læse meget mere herunder om hvilke konsekvenser det har ved frakendelse af kørekortet.

3 Dage

49 DKK

Adgang til alle
teoriprøverne i 3 dage.
Prisen er inkl. moms 

14 Dage

99,- DKK

Adgang til alle
teoriprøverne i 14 dage.
Prisen er inkl. moms

30 Dage

149,- DKK

Adgang til alle
teoriprøverne i 30 dage.
Prisen er inkl. moms 

90 Dage

299,- DKK

Adgang til alle
teoriprøverne i 90 dage.
Beståelse GARANTI
Prisen er inkl. moms

Beregn din fartbøde

Mange danskere bliver hvert år taget i politiets hastighedsmålinger.
Størstedelen af disse er i tvivl om betydningen af denne målingen – Find ud af hvor stor bøden er og om du får et klip i kørekortet eller om der er tale om en betinget eller ubetinget frakendelse af dit kørekort hos Fartbøder.dk.

HVORNÅR FRAKENDES KØREKORTET? 

Du kan frakendes dit kørekort betinget eller ubetinget: 

  Du mister dit kørekort betinget, hvis du eksempelvis:

  • Får tre klip i kørekortet indenfor en 3 årig periode
  • Kører mere end 60% stærkere end det tilladte
  • Kører mere end 40% stærkere end det tilladte ved vejarbejde
  • Kører alkohol påvirket / spirituskørsel med en promille på 0,5 til 1,2 

  Du mister dit kørekort ubetinget, hvis du eksempelvis:

  • Kører over 100% stærkere end det tilladte 
  • Kører spirituskørsel med en promille på over 1,2 
  • Kører groft uforsvarligt eller hasarderet
  • Frakendes kørekortet betinget to gange inden for en periode af 3 år

Har du fået kørekortet frakendt i en betinget eller ubetinget periode, skal du møde personligt op hos borgerservice og medbringe en række dokumenter og informationer. Se hvilke på borgerservice.

HVAD KOSTER KØREPRØVEN

Afgiften til Færdselsstyrelsen koster 1000 kr. der betales på Borgerservice

Lån af skolevogn
Samtidigt kommer der lån/leje af et godkendt køretøj (Skolevogn) til køreprøven og evt. undervisning på en køreskole, hvis du skulle have behov for det.

Hvad nu hvis jeg dumper?
Hvis du ikke består teoriprøven eller køreprøven, vil dit kørekort blive inddraget hos Færdselsstyrelsen. Først når du har bestået begge prøver vil du få dit kørekort tilbage.

Hvad nu hvis jeg har kørekort til flere kategorier og dumper flere gange?

Har du kørekort til mere end én kategori på kørekortet, kan det få store konsekvenser hvis ikke du består den samlede køreprøve. Du får maksimalt to forsøg til teoriprøven og den praktiske prøve, bestås disse ikke mister du kørekortet i alle kategorier og skal generhverve dem enkeltvis.

Få det bedste tilbud på din bilforsikring

Teoritimen samarbejder med Samlino, hvor du kan få den bedste pris på din bilforsikring

BETINGET FRAKENDELSE

En betinget frakendelse af kørekortet gør, at du får lov til at beholde dit kørekort, hvis du består en kontrollerende køreprøve hos Færdselsstyrelsen (teoriprøve og en praktisk køreprøve). Færdselsstyrelsen fastsætter en frist for gennemførelse af den kontrollerende køreprøve, som normalt er på 6 måneder.

Hvis du ikke består en af prøverne, afleveres dit kørekort til Færdselsstyrelsen og du vil først modtage det når du har bestået begge prøver.

Der er ikke krav om, at du som generhverver skal have deltaget i teori- eller køreundervisning før du går til kontrollerende køreprøve, men det kan kun anbefales da mange af dem der generhverver deres kørekort ikke har haft teoriundervisning eller teoriprøver i lang tid.

UBETINGET FRAKENDELSE 

En ubetinget frakendelse af kørekortet gør, at du skal aflevere dit kørekort, og at du må ikke køre bil i 6 måneder eller mere. Efter perioden er udløbet, skal du op til en kontrollerende køreprøve (teoriprøve og en køreprøve) for at få dit kørekort retur. 

Der er ikke krav om, at du som generhverver skal have deltaget i teori- eller køreundervisning før du går til kontrollerende køreprøve, men det kan kun anbefales da mange af dem der generhverver deres kørekort ikke har haft teoriundervisning eller teoriprøver i lang tid.

PRØVETID

Du vil ved både en betinget og ubetinget frakendelse have en prøveperiode på normalt 3 år efter du har generhvervet dit kørekort. Er du i prøvetiden udsat for en forseelse, der under normale omstændigheder udløser en betinget frakendelse, vil forseelsen udløse en ubetinget frakendelse af kørekortet i minimum 6 måneder.   

Hvis du er ny bilist, er dit kørekort på prøve de første 3 år, hvilet vil sige at der ikke skal meget til før man frakendes sit kørekort.

KONTROLLERENDE KØREPRØVE

Den kontrollerende køreprøve består af en teoriprøve og en praktisk køreprøve. Der er oftest ikke noget krav om, at man skal have haft teori eller køreundervisning, men vi anbefaler at man tager et par køretimer med en kørelærer og gennemfører nogle teoriprøver før man skal op til den kontrollerende køreprøve. Du får kun dit kørekort tilbage, hvis du består den kontrollerende køreprøve hos Færdselsstyrelsen.

Bliv 100% klar til Færdselsstyrelsens teoriprøve her på siden fra kun 49 kr.

Tag teoriprøverne med på farten

Brug din smartphone eller tablet og få teoriprøverne med overalt!
Brug tiden i bussen, på passagersædet i bilen eller bare hjemme i sofaen til at øve dig.